Famille Robert Brut ‘Carte Noire’ - De Grote Hamersma

Famille Robert

Brut 'Carte Noire'
Geproefd op 5 februari 2022

Blanquette de Limoux. Niet bepaald van gisteren. En ook niet van de dag ervoor. Blanquette de Limoux wordt al in 1531 genoemd, Naar verluidt maken ze er al sinds die tijd mousserende wijn op de champagnemanier. Al zijn ze daar met de eer gaan strijken. 

Enfin, hier in het zuiden is de lokale mauzac de baas (die daar - kijk aan - ook wel blanquette wordt genoemd), een druif die in het gewone leven nogal wrang kan wezen. In de juiste handen echter - zoals van de familie Robert die een anno van 1937 in de gevelsteen heeft staan - zorgt ie voor een strakdroge mousserende witte met veel rijp fruit, en met dank aan chardonnay en/of chenin blanc ook nog een extra scheutje joie de vivre, oh la la en comme ci, comme ça. Onbekommerde feestwijn voor een vriendenprijsje. Met andere woorden: nodig ze uit. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Blanquette de Limoux - Frankrijk
Producent: Famille Robert chardonnay >chenin blanc >mauzac >
12,5%
droog
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 11.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Blanquette de Limoux - Frankrijk
Producent: Famille Robert
chardonnay >chenin blanc >mauzac >
12,5%
droog
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.