Sainte-Magdeleine - De Grote Hamersma

Sainte-Magdeleine

2020
Geproefd op 13 februari 2022

Provence rosé van Domaine Clos Sainte Magdeleine dat zijn reputatie dankt aan zijn wijnen uit Cassis. Op dit oudste domein binnen de appellation is inmiddels al weer de vierde generatie doende, Jonathan Sack-Zafiropulo. En die weet zich ook nog de gelukkige bezitter van 4,5 hectare in de nabijheid van La Ciotat, tussen Cassis en Bandol. En de rosé die daarvan afkomt mag als Côtes de Provence door het leven. 

En al is dit niet hun signaturewijn deze ontstijgt het confectieniveau waarmee de wereld inmiddels overspoeld wordt met gemak. Stokken aangeplant tussen 1979 en 1990, lichte persing, roestvrij stalen lagering, geen malo en niet geklaard. Het resultaat: subtiel en superieur, fijnzinnig en vitaal, lichtvoetig en lenig. Verheffend en verdiepend. Mandarijn, perzik en sinaasappelmarmelade, een lichte kruiderij en verkwikkende finale. 

wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Sainte-Magdeleine cinsault >grenache >mourvèdre >syrah >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 22.95
wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Sainte-Magdeleine
cinsault >grenache >mourvèdre >syrah >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 22.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.