Domaine de la Chevalerie Noms d’Oiseaux - De Grote Hamersma

Domaine de la Chevalerie

Noms d'Oiseaux 2017
Geproefd op 13 februari 2022

Cabernet franc. Groeit en bloeit al duizend jaar in dit deel van de Loire. Wordt ter plekke ook wel breton genoemd. Ook door de familie Caslot die het domein al driehonderd jaar bestiert. Kortom, toen ze deze Noms d'Oiseaux gingen maken hadden ze dus al behoorlijk wat vlieguren achter de rug. 

Zodoende weten zij als geen ander dat de drinker dan geen rood gaat krijgen met een fijn fluwelen pakje aan. Rood als een stoere kabeltrui meer wel gemaakt van de fijnste wol. Gedragen door een natuurmens. Stevige handen. Oprechte blik. Koersvast richting het kleine rode en blauwe fruit dat aan den einder lonkt De besjes. De bramen. Maait het gras met een zeis. Sabbelt op een sprietje. En mijmert over wat-ie vanavond eens zal gaan eten. Een duifje wellicht? Een eendje. Dan houden we het een beetje in de vogelsferen. 

wine-score-star
Rood
- Bourgueil - Frankrijk
Producent: Domaine de la Chevalerie cabernet franc >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 19.75
wine-score-star
Rood
- Bourgueil - Frankrijk
Producent: Domaine de la Chevalerie
cabernet franc >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 19.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.