Scagliola Sansi Frem - De Grote Hamersma

Scagliola Sansi

Frem 2019
Geproefd op 13 februari 2022

Ooit een gemengd bedrijf. Een kudde Fassone runderen, een beetje groenten en sinds 1939 ook wat druiven om wijn te maken voor eigen gebruik. Maar in de jaren zeventig zagen de broertjes  Maggiorno en Mario Scagliola dat juist hun terroir juist schitterde als daarop moscato en barbera werd aangeplant. Voor het maken van die laatste vertrouwen zijn hun druiven toe aan botti, de grote gebruikte vaten die al decennia in de familie zijn.

Een vlezige (Frem betekent in Piemontees dialect ferm; dat ezelsbruggetje moet te onthouden zijn) maar doordrinkbare rosso is het resultaat. Uit een oogstjaar dat bovendien het predicaat 'klassiek' heeft meegekregen. Volle dikke kersen, pruim, het zoet van gedroogde tomaat, een frisse kruiderij, de karakteristieke zuren en wat sweet spices. (Zou er toch ook een beetje nieuw hout zijn gebruikt?) 

wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti - Italië
Producent: Scagliola Sansi barbera >
14,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 18.95
wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti - Italië
Producent: Scagliola Sansi
barbera >
14,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.