Domaine de l’R Le Canal des Grands Pièces - De Grote Hamersma

Domaine de l’R

Le Canal des Grands Pièces 2020
Geproefd op 14 februari 2022

Een Franse wijnboer die eerst in het Spaanse Ribera del Duero heeft gewerkt. Maar kwam op tijd bij zinnen. Voor de Spaanse crisis losbarstte – in 2004 al – keerde hij op zijn schreden weer. Terug naar het familiedomein waar hij ook niet op zijn lauweren is gaan rusten. Op de schop ermee. Chemische hulpmiddelen eruit. Ontzwavelen. Wijngaarden ploegen. Kortom, de hele blauwdruk ‘groen wijngaardenieren’ toepassen. 

Vervolgens dan geen zwaar op de hand zijnde chinon gaan maken die slechts met een diepe frons tussen de donkere wenkbrauwen over het wereldleed wil gaan praten, maar een opgewekte cabernet franc produceren. Niet met rauwe groene paprika als stank voor dank, zoals zo vaak het geval is. Maar eentje met bramen, donkere pruimen, laurierdrop, het zoet van gebrande paprika en hier en daar een flardje zonsverduistering voor die zo karakteristieke, aantrekkelijke donkere partijen. Eentje die de lach aan zijn kont heeft hangen maar die je toch bloedserieus kunt nemen. 

Dit oogstjaar presteert ie overigens beter dan ooit. Zou het misschien komen omdat ie wat meer alcohol heeft dan de vorige edities die het met 12 procentjes moesten doen? Si bon, chinon.

wine-score-star
Rood
- Chinon - Frankrijk
Producent: Domaine de l’R cabernet franc >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 14.00
wine-score-star
Rood
- Chinon - Frankrijk
Producent: Domaine de l’R
cabernet franc >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 14.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.