Domaine Danjou-Banessy Roboul - De Grote Hamersma

Domaine Danjou-Banessy

Roboul 2020
Geproefd op 20 februari 2022

Twee broertjes Danjou. Daar kende ik al een indrukwekkende natuurwitte van. Zelf roepen les frères dat ze bourgognestijl rood wensen te maken. Maar Roboul is robuuster. Toch begrijp ik de Danjous wel. Hun stijl is nergens rauw of kort. Al ligt het zuidelijke temperament aan de oppervlakte. Eerder eens de 2016 geproefd. Wildebeestensap. Tegen olijfbomen geschuurd. De diepgravende tannines zijn rijp en zonnig. De kruidigheid discreet. De stijl behaaglijk en beschaafd. De 2017 een zachtzoemend powerhouse, draaiend op groene stroom. 

'Waar was 2018?' toen ik vorig jaar de 2019 proefde. Al op? Niet ondenkbaar. Evenals hun witte is dit een publiekslievelingetje in restaurants die er toe doen. Open doekje van de liefhebbers. Open wijn van sommeliers die het snappen. Die 2019 roder in zijn fruit, viever, zuiverder, frisser, schoner, verleidelijker. Thans de 2020 met nog meer diepgang en finesse, dankzij een jaar dat voor de zuidwijnen voor afgepaste wijnen en een fijnere balans zorgde. Pluspunt.

wine-score-star
Rood
- Côtes Catalanes - Frankrijk
Producent: Domaine Danjou-Banessy grenache noir >mourvèdre >
13%
vol
Biologisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 20.00
wine-score-star
Rood
- Côtes Catalanes - Frankrijk
Producent: Domaine Danjou-Banessy
grenache noir >mourvèdre >
13%
vol
Biologisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 20.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.