Grove Mill Pinot noir - De Grote Hamersma

Grove Mill

Pinot noir 2020
Geproefd op 20 februari 2022

Ze doen hier al zolang ze wijn maken - 30 jaar - aan ’t milieu; zonnepanelen, flessen van gerecycled glas, milieuprogramma’s, etiketten van suikerriet… Ze zijn dan ook voorzien van  het Nieuw-Zeelandse zegel ‘sustainable winegrowing’.

Allemaal fijn, maar wat heb je d’r aan als de wijn niet te zuipen is?

Nu zijn er mensen met een heel nobel karakter die met liefde vieze wijn drinken van goedbedoelende lieverds die het beste met onze planreet voorhebben maar geen voldoende hebben gehaald op de wijnmaakschool, maar zelf drinken we liever lekkere wijn van mensen met hart voor Moeder Aarde en onze smaakpapillen. 

En dat kan hier. Een verrukkelijke pinot noir vol karakter en plezier. Slank, fris, helder, zacht en voorzien van fijn rood fruit. Subtiel en complex, en tegelijk een onbekommerd plezier. Met onder het rode fruit - schrik niet - een vleugje mesthoop van een gezond boerenbedrijf. Een biologisch boerenbedrijf, uiteraard. Want zoals bourgognekenner Anthony Hanson lang geleden al schreef: Great burgundy smells of shit.

Grootse pinot noir, dit. Kan menig bourgogne een puntje aan zuigen. En dat alles voor een vriendenprijs.

wine-score-star
Rood
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Grove Mill pinot noir >
14%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
wine-score-star
Rood
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Grove Mill
pinot noir >
14%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.