Domaine Santa Duc Les Quatres Terres - De Grote Hamersma

Domaine Santa Duc

Les Quatres Terres 2022
Geproefd op 17 november 2023

Qua appellation heet dit gewoon côtes du rhône – wijn uit dat enorme wijngebied de zuidelijke Rhône – maar qua werkelijke afkomst staat hij eigenlijk wat hoger op de rangorde.

Hij komt namelijk uit wijngaarden in de rhônecru’s Vacqueyras, Séguret, Roaix en Rasteau – vandaar quatre terres, vier stukken grond, vier terroirs.

Alleen: wijn afkomstig uit één cru mag dat op het etiket zetten, maar een uitgekiende assemblage van druiven uit vier crus staat officieel een stap lager op de ladder.

Maar schenk een glas in, ruik en proef. Dit is geen ordinaire rhône. Dit is verre van doorsnee. Dit is een waardige cru.

Druiven grenache, syrah, mourvèdre en carignan geven hier – in samenwerking met hun bijzondere wijngaarden – een heuse cru uit de Rhône, die zich zonder blikken of blozen naast een gigondas of vacqueyras kan plaatsen. Ferm van fruit, minzaam van tannines. Kersenfruit, specerijen, zonnige kruiden, een afdronk als een sjieke bonbon.

Eerder proefden we de 2020 maar ook de 2022-oogst houdt dit niveau vast. Het zou cru zijn geweest als dat niet was gebeurd.

 

wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: Domaine Santa Duc carignan >grenache >mourvèdre >syrah >
14,5%
vol
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: Domaine Santa Duc
carignan >grenache >mourvèdre >syrah >
14,5%
vol
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.