Montaignan

Chardonnay 2021
Geproefd op 21 februari 2022

'Chardonnay met een ambitie die verder reikt dan slechts een oppervlakkig dorstlessertje te zijn' noteerden we over het oogstjaar 2018 toen we voor het eerste kennismaakten met Montaignan. In ieder geval was het duidelijk dat we te maken hadden met een wijnmaker die zijn vak serieus nam. Deze putte zich niet uit in plichtmatige chardonnayclichés maar trakteerde ruimhartig op zuidfruit. Abrikozen deden hun ronde, perzik deelde uit, rijpe appel kwam op appel. 

Het jaar daarop bleek het nog beter te kunnen. Dat niveau werd in de 2020-editie vastgehouden. Een romigheidje, een hazelnootje, een tropenuitstapje en een frisse avondbries werd toen eveneens met ons gedeeld.  En inmiddels is ook de 2021 weer in het land. Volgens wijnmaker F. Garrabou, die behalve de inhoud ook een plek op het achteretiket heeft opgeëist: 'Met een intens boeket van appel met wat boterbeloftes. In de mond fijn knapperig en fruitig, en fijne rondingen.' Wij zouden er aan toe willen voegen: 'Opvallend veel chardonnay voor je geld.'


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Jumbo
Montaignan
Wit
Pays d’Oc - Frankrijk
chardonnay >
13,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Jumbo € 5,99

Wat eten we erbij?

Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Le Garage en chef-kok Philip Schuring gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd harder met octopus, zwarte rijst, zeegroente en saus van gezouten citroen. Omdat het fijn-frisse, licht-romige en gulle van de Zuid- Franse chardonnay er zo mooi bij combineert.
Bekijk hier het volledige recept

Wit
Pays d’Oc - Frankrijk
chardonnay >
13,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Jumbo € 5,99