Dominique Gruhier - De Grote Hamersma

Dominique Gruhier

2019
Geproefd op 31 maart 2022

Domaine anno 1212. In conversie naar bio. Slow wine. Motto: 'Rigueur & Purité'. Streng in de leer, fijn in de fles. Bourgogne's hoge noorden wil wel eens kort en straf uitpakken maar Gruhier weet de elegante snaar te toucheren en die zoemt en trilt zacht door. Proefden al eerder de 2018 en bejubelden 'm. Doen we nu weer. Ook omdat met alle schaarste en cowboyverhalen over de prijstang als wapen de prijs - op  een halve euro na - hetzelfde is gebleven. Laten we het op een inflatiecorrectie houden. 

Opvallend hoe een wijn waar je bijkans doorheen kunt kijken zo veel kan huisvesten. Teer, slank en elegant. Hout zonder hoofdletters, buigzame kersjes, viriele framboos, lenige bosaardbei, de herfst in de lucht, subtiele zuren. En om de mond daar een beetje op voor te bereiden: drink je zelf vast even in met de crémant de bourgogne van dit domein. Ach ja, wat kan wijn drinken toch een feest zijn als je de juiste makers uitnodigt. 

wine-score-star
Rood
- Bourgogne Epineuil - Frankrijk
Producent: Dominique Gruhier pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 25.50
wine-score-star
Rood
- Bourgogne Epineuil - Frankrijk
Producent: Dominique Gruhier
pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 25.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.