Cesare Bussolo

Vigna Santa Lucia 2019
Geproefd op 2 april 2022

Een wijnmaker die geboren is in La Morra, centre of the Barolo Universe. Cesare Bussolo koos echter niet voor nebbiolo maar vond de liefde in een 90 jaar oude barbera wijngaard. Plantte daar in 2010 nieuwe stokken aan die zich zeven jaar na dato al van hun betere kant laten zien. Met dank aan een minieme opbrengst per hectare, biologisch wijngaardenieren en mentor Roberto Voerzio, grote naam ter plekke.

Beweegt zich in de topregionen van wat ik dit jaar aan barbera's proefde. Heerlijke rijpe, doch zure kersen. Nog meer zuren als van een fijne aceto balsamico. Gedroogde pruimen, bramen, luxe leer, snipper laurier. Zo typisch, zo authentiek en zo eigen als Noord-Italiaans maar kan zijn. 

Duim omhoog voor Cesare. En met dank aan 2019 worden het zelfs twee duimen. Wordt geroemd als een klassiek oogstjaar, waarvan helaas weinig gemaakt is. Kortom, die extra duim is ook nog eens te danken aan het feit dat de prijs dezelfde is gebleven ten opzichte van 2017 die we twee jaar geleden selecteerden.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van The Wine Connection
Cesare Bussolo
Rood
Barbera d’Alba - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 27,95
Rood
Barbera d’Alba - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 27,95