Galardi

Terra di Lavoro 2018
Geproefd op 2 april 2022

Uit een van de meest fascinerende wijnbouwgebieden van het land. De oude Romeinen verpoosden zich er al. De nieuwe maken er ondertussen fascinerende witte wijnen met falanghina, fiano en greco. Zo eigen, zo vol structuur, zo onvergelijkbaar. 

En de blauwe blijven niet achter. In Taurasi maakt men met aglianico rood dat kan wedijveren met barolo en brunello. En in Caserta, bij Galardi, laat topoenoloog Ricardo Cottarella deze druif schitteren in het gezelschap van piedirosso (proef ook de 100% versie daarvan overigens). 

Het resultaat is uniek en beschouwend rood. Nog wat jeugdige terughoudendheid. Later is er meer. Donker fruit. Donker rood fruit. Zwarte inkt op een donker blad. Boswandeling in de nacht. De geuren en de spanning. Diepe, plechtige zuren. Peperigheid. Serieus opgetuigde tannines. De fascinatie stopt niet. De associaties blijven komen. Donker als de ziel van de Camora capo di tutti capi in Campania. 

Maar wat blijkt deze vriendelijk voor de gevorderde wijndrinker. Wie durft? Een paardenhoofd in het bed zal niet snel gebeuren. Hoogstens een pastisada de caval, een paardenvleesstoofschotel, op het bord. Probeer ook de 2016. Naast elkaar proeven is geen straf. Helemaal niet als dit gepaard kan gaan met nog wat paard. 


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van The Wine Connection
Rood
Campania - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 52,50
Rood
Campania - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 52,50