Cerbaiona - De Grote Hamersma

Cerbaiona

2019
Geproefd op 2 april 2022

Eenmalige sangiovese-editie van cultproducent Cerbaiona, gewild vanwege zijn zeer bijzondere brunello - en rosso di montalcino die in de categorie collectors item vallen. En dan dit, een unieke uitgave. Degradeert in zijn eenvoud vele streekgenootje brunello’s en rosso di montalcino's tot pocherige schreeuwlelijkerds, fletse bleekneusjes of volstrekte miskleunen. 

Zelfverzekerd rood fruit, een bessen-en-kersenverbond, paddenstoelenleer, specerijenverzameling, een lichte vanillezucht, zuren als van de mooiste balsamico, en ‘sta eens even stil bij het werk aan de weg’-tannines. Doen we: om even het fraai versmolten hout te bestuderen. En om rustig te genieten van de stracotta van mevrouw Hamersma, de op lage temperatuur eindeloos lang gegaarde riblappen, tomaat, rode wijn en vetspek. Toevallig stond deze proeffles open. Vrij briljante, zij het voor de hand liggende combinatie. En nee, voor de stracotta zelf had ik haar een veel nederiger sangiovese gegeven.

wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Cerbaiona sangiovese >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 37.50
wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Cerbaiona
sangiovese >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 37.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.