De Stefani Naturalmente Rosso - De Grote Hamersma

De Stefani

Naturalmente Rosso 2019
Geproefd op 20 april 2022

Bij de Orange Naturalmente van pinot grigio zit de spanning er goed op (zie ook daar). En ook rood laat zich gelden. Multitalent merlot ontmoet de inheemse eigenheimer raboso, een druif die al drieduizend jaar louter in de Piave-vallei, Veneto rondhangt en veelal tot proseccodienst gedoemd was. Maar ook daarin is zijn rol uitgespeeld. 

Inmiddels is er in de regio nog hooguit twee procent van de wijngaarden met raboso aangeplant. En ook bij Di Stefani klaarblijkelijk. Die hebben 'm zelfs een fikse rol toebedacht (in deze blend 46 procent). En dat pakt zeer smakelijk uit. Na zes maanden in amfora en een jaartje op klein eiken treffen we een monter in zijn vel zittende natuurrode. Kersen met wat eigenzinnige zuren, bessen pakken uit en frambozen stralen. Een en ander klink wat zoetsappig en de zoveelste 'fruitbom' maar dat is niet het geval. Aardsheid en tanninegrip zijn gekoppeld aan doordrinkbaarheid en onalledaagsheid. Interessante producent deze De Stefani. 

wine-score-star
Rood
- Vino d'Italia - Italië
Producent: De Stefani merlot >raboso >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 14.95
wine-score-star
Rood
- Vino d'Italia - Italië
Producent: De Stefani
merlot >raboso >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.