Creation Chardonnay - De Grote Hamersma

Creation

Chardonnay 2022
Geproefd op 5 december 2023

Experimenteren doet creëren. In 2002 besloten Jean-Claude en Carolyn Martin in een uithoek van Walker Bay wijnranken aan te planten waar deze eerder nog niet groeiden. Dat heeft goed uitgepakt. Misschien ook wel omdat JC (goeie initialen trouwens) en Carolyn het wijnmaakvak al van familiewege hebben meegekregen. We proefden al een patente pinot noir van ze.

En ook met de witte bourgognedruif kunnen ze goed uit de voeten. Mooi gelaagde, fris-notige, lichtromige stijl. Fijn tropisch maar niet te. Goeie zuren vormen een strakke ruggengraat.

Zelf reppen de Martins ook over ‘burgundy style’.  Zuidelijke voegen we daar dan aan toe, voor de pouilly-fuissé liefhebbers. Ook het nieuwe oogstjaar 2022 ontpopt zich als buitengewoon geslaagd. Wat extra inbreng vanuit het ondergrondse: een zuchtje truffels. Luxe, luxe, luxe.

wine-score-star
Wit
- Cape South Coast - Zuid-Afrika
Producent: Creation chardonnay >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 20.50
wine-score-star
Wit
- Cape South Coast - Zuid-Afrika
Producent: Creation
chardonnay >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 20.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.