RAR Vins Singulars-Essencìa - De Grote Hamersma

RAR

Vins Singulars-Essencìa 2020
Geproefd op 28 april 2022

RAR. Inderdaad. Betekent in het Catalaans ongeveer hetzelfde als bij ons, zij het het wel iets genuanceerder: 'uniek' of 'uitzonderlijk'. En dat gaat zeker op voor deze blanco van Ricardo Rofes. Deze gelouterde en gelauwerde wijnmaker (wij kennen 'm van Scala Dei) blijkt in Priorat, toch het kloppend hart van cult-rood, ook fascinerend wit te kunnen maken. Nog meer RAR? Het zijn ook zijn initialen. Enfin: we hebben concept. En goddank ook fijnen wijn.

Het sap koel gevinificeerd, een tijdje op zijn eigen gisten gehouden en het bovendien nog wat Frans eiken meegekregen. En dan gebeurt er toch wat. Dan krijgt het sap dikte, structuur en volume. Er is tuttifrutti en ander gedroogd geel fruit. Er zijn bitters en zonnige specerij, tijm en rozemarijn. RAR maar waar. Maakt ie dan geen rood? Natuurlijk. Want anders zou dat natuurlijk wel heel raar zijn geweest. Zodoende: zie ook daar. 

wine-score-star
Wit
- Priorat - Spanje
Producent: RAR garnacha blanca >
14%
vol
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 19.51
wine-score-star
Wit
- Priorat - Spanje
Producent: RAR
garnacha blanca >
14%
vol
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 19.51
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.