Nicolas Mariotti Bindi Blanc Mursaglia - De Grote Hamersma

Nicolas Mariotti Bindi

Blanc Mursaglia 2021
Geproefd op 13 juli 2023

Keer op keer, jaar in jaar uit, wat een weldaad. En elk jaar energieker en bijzonderder: 2017 geproefd, en 2019. Thans de 2021. En wat keken we daar naar uit. Er is dus nog! Gewoonlijk slaan de liefhebbers meteen toe als deze zeldzaamheid vaste Nederlandse grond onder de voeten heeft gekregen.

Bindi is een van de beloftes van Corsica en daarmee eigenlijk ook van Frankrijk. Zijn vermentino Mursaglia is rijk en volzacht als een Rubensvrouw of als elegante Hermitage. Geen snars te maken met die frisse vaak niksige vermentino/rolle uit de Provence, dit is bijkans overdaad. Bloemen, tijm, notig, naar honing geurend, abrikoos, harsachtig en versgeperste, bloemige olie, mondvullend, breed, massa en tegelijkertijd zacht en nergens zwaar. Heerlijke bitters dit oogstjaar. Filigreinzuren. Het zout plakt op je lippen als na een zomerse strandwandeling. 

'Beheerste kracht, roekeloze weelde, onverslaanbare tactische finesse' noteerde fan en proefpanellid Nicolaas Klei ooit eens in zijn wijndoorgeefluik Elsevier. In overleg besluiten we de hashtag #ditgaatnietnaardeburen weer nieuw leven in te blazen. Die proeffles drinken we zelf leeg. 

wine-score-star
Wit
- Corsica - Frankrijk
Producent: Nicolas Mariotti Bindi vermentino >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 29.50
wine-score-star
Wit
- Corsica - Frankrijk
Producent: Nicolas Mariotti Bindi
vermentino >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 29.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.