Bellingham Viognier ‘Hand Picked’ - De Grote Hamersma

Bellingham

Viognier 'Hand Picked' 2020
Geproefd op 5 mei 2022

Een limited release. En bovendien eentje uit The Bernard Series, vernoemd naar oprichter van Bellingham, Bernard Podlashuk. Inderdaad, daar zit geen woord Zuid-Afrikaans bij. Nu is viognier dat van oorsprong ook niet. Zoals bekend maken ze er in het noorden van de Franse Rhône heerlijke condrieu mee.  Maar kijk aan, op de koelere Cape Coast gedijt ie ook. Dankzij een hoop vertroetelinspanningen treffen we zelfs een buitengewoon gesoigneerd exemplaar. 

Met de hand geplukte druiven (om die te duiden hebben ze dat ook maar even op het etiket gezet), strenge selectie in de kelder om de mooiste exemplaren eruit te halen, de inzet van een eigen gist en een gedeeltelijke rijping op oude vaten. Enfin, het is allemaal niet voor niet geweest. Fijne perzik, lichte peer, een minuscule notencrumble, gemberzweem en fluisterende zuren waarin toch luid en duidelijk doorklinkt: 'Schenk nog eens in!'

wine-score-star
Wit
- Cape Coast - Zuid-Afrika
Producent: Bellingham viognier >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinify € 19.95
wine-score-star
Wit
- Cape Coast - Zuid-Afrika
Producent: Bellingham
viognier >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinify € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.