1924 Limited Edition ‘Double Black’ - De Grote Hamersma

1924

Limited Edition 'Double Black' 2019
Geproefd op 5 mei 2022

Diepzwarte fles. Etiket in zwart-rood-zilver. Double black aankondiging. 15 procent alcohol. Nou, dan weet je wel hoe laat het is. 19.24? Nee, dat is een verwijzing naar de tijd van de drooglegging in Amerika. Nooit is er meer gedronken dan toen overigens. Het was ook het eerste jaar dat de familie Delicato hun eerste wijnranken plantte in Californië. En daar is het niet bij gebleven. 

Toonaangevend player geworden. Met meerdere brands in de portfolio. Waaronder deze Gnarly Head. Daar proefde ik al eens de Old Vine Zin van. Die kon gerangschikt worden in de categorie 'van dik hout zaagt met rode wijn.' En dat geldt bij deze blend, waarin overigens cabernet sauvignon nadrukkelijk vertegenwoordigd is, ook. Ruimhartig rijp rood fruit, Bon Maman cassis-confiture, gewelde pruimen, kersen op sap, speculaaskruiden, vanillestokjes en soepel presterende tannines. 

Ah, kijk aan, we zijn inmiddels weer een minuutje verder: 19.25. De 5 zit in de klok. Double Black, anyone? 

wine-score-star
Rood
- Lodi - Verenigde Staten
Producent: 1924 zinfandel >
15%
vol
Te koop bij Prijs
Vinify € 19.95
wine-score-star
Rood
- Lodi - Verenigde Staten
Producent: 1924
zinfandel >
15%
vol
Te koop bij Prijs
Vinify € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.