Mas Amiel MA Vertigo - De Grote Hamersma

Mas Amiel

MA Vertigo 2021
Geproefd op 8 mei 2022

GSM, noemen kenners ze achteloos, wijnen die van de mix van de Zuid-Franse druiven Grenache, Syrah en Mourvèdre zijn gemaakt. Maar Zuid-Frankrijk kent meer druiven, en zo hebben we hier een GSC: Grenache, Syrah, Carignan.

Een onbehouwen pummel, druif carignan, zeggen de boeken, maar dan hebben ze het over de carignan die gebruikt werd om de Zuid-Franse landwijn van vroeger te maken. Slordig gemaakte wijn van wijngaarden met hoge opbrengsten, waar het niet om kwaliteit maar om kwantiteit ging.

Carignan van oude stokken, streng gesnoeid, zoals hier, dat is een heel ander verhaal. Nog steeds niet het toppunt van verfijning, carignan, maar onbehouwen met een hart van goud en heel veel charme. Ongepolijst. Oer. 

Hij geeft kracht en onverzettelijkheid, voegt iets heel eigens toe aan de peper en specerijen van de syrah, de cacao en kersen van de grenache, de kruidige zonnigheid van de Zuid-Franse wijngaard.

wine-score-star
Rood
- Côtes du Roussillon - Frankrijk
Producent: Mas Amiel carignan >grenache noir >syrah >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 18.25
wine-score-star
Rood
- Côtes du Roussillon - Frankrijk
Producent: Mas Amiel
carignan >grenache noir >syrah >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 18.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.