Mas Amiel Vers le Nord - De Grote Hamersma

Mas Amiel

Vers le Nord 2019
Geproefd op 8 mei 2022

Ook bij wijnetiketten moet je zorgvuldig de kleine lettertjes lezen. Want de eerste gedachte is: waarom maken ze hier op Mas Amiel twee maury secs? Die kunnen toch gezellig samen in de fles?

Toch niet. Allebei uit de appellation Maury, maar van verschillende wijngaarden, en verschillende druiven. De ander van grenache en carignan uit wijngaard Cabirou, deze van grenache en syrah, uit wijngaard La Devèze.

Net als de andere, die Légende heet, een waarme, zondoorstoofde wijn van grenache, vol zon en kersen en cacao, maar hier voegt druif syrah iets peperigs toe, een zekere strengheid ook, een ander karakter, net zoals zusjes heeel veel op elkaar kunnen lijken, allebei Maury heten, met dezelfde achtergrond, en toch ieder hun eigen karakter hebben.

Fijn plan: beide maury’s ontkurken en gaan proeven en vergelijken. Kun je dagen mee bezig zijn, want deze krachtige, jonge wijnen blijven ook als de fles open is nog lang goed. iedere dag is er weer iets nieuws te ontdekken, zeker een week lang.

wine-score-star
Rood
- Maury - Frankrijk
Producent: Mas Amiel grenache >syrah >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 33.50
wine-score-star
Rood
- Maury - Frankrijk
Producent: Mas Amiel
grenache >syrah >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 33.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.