Mas Amiel Légende - De Grote Hamersma

Mas Amiel

Légende 2019
Geproefd op 8 mei 2022

Maury, dat kent u - voorzover er iemand op de hoogte is van het bestaan van dit obscure gebiedje in de ruige Roussillon - van vin doux naturel. Natuurlijk zoete wijn, zoals banyuls. Portachtig.

Deze echter is sec, droog. Niks geen wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen waaardoor onvergiste druivensuikers overblijven, maar gewoon droge rode wijn. Hoewel, gewoon…

Druif grenache wordt hier in het verre zonnige Zuiden van Frankrijk zo prachtig rijp dat hij indrukwekkende hoeveelheden druivensuikers weet op te bouwem, druivensuikers die allemaal vergisten tot alcohol. 15% maar liefst. 

Dat kan mis gaan. Dat gaat vaak mist. Logge wijn krijg je dan, met alcohol die rauw de keel schraapt. Niet hier. Alles prachtig in evenwicht, en de grenache schittert, met z’n geuren van kers en cacao, van specerijen en zomerzon. Druif carignan geeft er een stoer tintje aan, stoer als het rotsige landschap hier. Een wijn vol zomer om koude winteravonden te verwarmen.

wine-score-star
Rood
- Maury - Frankrijk
Producent: Mas Amiel carignan >grenache >
15%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 28.25
wine-score-star
Rood
- Maury - Frankrijk
Producent: Mas Amiel
carignan >grenache >
15%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 28.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.