Château Jean Fauré La Réserve - De Grote Hamersma

Château Jean Fauré

La Réserve 2019
Geproefd op 9 mei 2022

Als we het hebben over cabernet en merlot, dé bordeauxdruiven, bedoelt iedereen altijd cabernet sauvignon en merlot. Over de voorvader van cabernet sauvignon, cabernet franc, heeft bijna nieman het. Langs de Loire, en in Noordoost-Italië mag hij een hoofdrol spelen, verder slechts een bijrol. Bordeaux en alle bordeauxachtigen wereldwijd bestaan voornamelijk uit cabernet sauvignon met daarbij merlot, en hooguit een klein deel cabernet franc.

Toch werd in de 19e eeuw cabernet franc als de belangrijkste bordeauxdruif beschouwd. Minder krachtig dan cabernet sauvignon, maar verfijnder, subtieler.

En daar hadden ze gelijk in. Proef maar eens deze weergaloos mooie saint émilion van half merlot - de belangrijkste druif van saint émilion - en half cabernet franc. Eén en al aristocratische verfijning. Nu al een groot plezier, dat beelden oproept van 19e-eeuwse dames en heren in gala, aan tafels met zilver en kristal op het damast, maar hij is nog jong en gaat de komende jaren nog meer complexiteit bieden.

wine-score-star
Rood
- Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Jean Fauré cabernet franc >merlot >
13%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 24.15
wine-score-star
Rood
- Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Jean Fauré
cabernet franc >merlot >
13%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 24.15
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.