Tenuta Carretta Cereja - De Grote Hamersma

Tenuta Carretta

Cereja 2020
Geproefd op 29 mei 2022

Wie had dat ooit gedacht, dat je van die eerbiedwaardige, maar vaak toch ook nogal stramme druif nebbiolo ook rosé kon maken?

Ja, natuurlijk kan je van iedere donkere druif rosé maken. Kwestie van de schillen even wat kleur laten geven aan de wijn in wording, en dat het roze sap scheiden van de schillen. Maar rosé van de druif die ook de strenge, ouderwetse barolo’s en barbaresco’s levert?

Toch wel. Tenminste, hier kunnen ze het. Kwestie van met liefde in de natuurvriendelijk behandelde wijngaard werken, mooi rijpe druiven plukken, met zorg en aandacht wijn maken.

Dan krijg je wijn die deftig bleekroze is als de sjiekte Provencerosé, die fijn en bedeesd van geur is, subtiel van smaak, teer, maar toch aanwezig in de lange afdronk die doet denken aan de rozekleurige dageraad van een bijzondere prettige voorjaarsdag.

wine-score-star
Rosé
- Langhe - Italië
Producent: Tenuta Carretta barbera >nebbiolo >
13%
licht
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Devinita € 14.95
wine-score-star
Rosé
- Langhe - Italië
Producent: Tenuta Carretta
barbera >nebbiolo >
13%
licht
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Devinita € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.