Tenuta Carretta Nebbiolo ‘Podio’ - De Grote Hamersma

Tenuta Carretta

Nebbiolo 'Podio' 2019
Geproefd op 29 mei 2022

Barolo is een toverwoord. Zeg het en de wijnliefhebber begint te kwijlen en te kwispelstaarten. Die verhalen over de mistige heuvels van Piemonte, over de statige wijnen van druif nebbiolo, geurend naar truffels en herfst, naar teer en rozen…

Maar oeps, die prijzen! 

Wees wijs, en winkel buiten de gebaande paden. Barolo en barbaresco zijn de grote namen, nebbiolo uit de Langhe kan uit het hele gebied komen. Dat klinkt als streekwijn, landwijn. Is het ook. In de zin dat in handen van een goede wijnmaker de wijn geurt naar druif nebbiolo en naar het Piemonte van sagen en legenden, maar dan in een zachtmoediger uitvoering voor een vriendelijker prijs.

Deze geeft een voorsmaak van de beroemde zaligheid. Groter genot zelfs dan menig gereputeerde barolo, die soms meer bars naar teer rieken dan lieflijk rozengeur brengen. Deze nebbiolo biedt een boeket rozen, fijn fruit, en toch die ferme, statige smaak van barolo.

Ze zijn hier lid van The Green Experience, een verbond van wijnmakers in Piemonte die natuurvriendelijk bezig zijn: geen kunstmest, geen chemische bestrijdingsmiddelen, bescherming van de omliggende natuur…

wine-score-star
Rood
- Langhe - Italië
Producent: Tenuta Carretta nebbiolo >
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Devinita € 18.95
wine-score-star
Rood
- Langhe - Italië
Producent: Tenuta Carretta
nebbiolo >
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Devinita € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.