Denis Meunier Insolite ‘Extra Brut’ - De Grote Hamersma

Denis Meunier

Insolite 'Extra Brut'
Geproefd op 1 juni 2022

Fines Bulles de Loire. En dat is het zeker: verfijnd, fijn en met finesse. Wat hebben we in het glas? Mousserende wijn uit de Loire vallei. Om precies te zijn uit Vouvray. Volgens kenners dé plek aan de rivier de Loire waar het zeeklimaat over gaat in het landklimaat. Chenin blanc is de druif waar het om draait in Vouvray. Daar maakt men alles wat je van deze druif kan maken: droog, moelleux, edelzoet en natuurlijk... mousserend. 

De wijnmaker heet Denis Meunier en met zo'n achternaam kan het niet anders dan dat je goede bubbelwijn kan maken. Is een beetje alsof je krokettenmaker bent en je heet Piet Kalf. Of een bloemist die Margriet Bol heet. 

Bovendien beschikt Meneer Meunier over 35 jaar oude stokken, die staan aangeplant op een kalkrijke kleibodem. Dit alles zorgt ervoor dat deze Fines Bulles een volwassen bubbel is. Zit in de hoek van de noten. Wasachtig en donker. Serieus, vol, rijp en rijk met abrikozenjam, sinaasappelbloesem, jasmijn, brioche, vers gebakken croissantjes van de Franse bakker en macarons in de smaken frambozen en pistache. 

Angelsaksische collega's zouden kunnen beweren: "As close to champagne as Vouvray can be." Persoonlijk kan ik zeggen dat ik liters champagne heb gedronken, die het hierbij afleggen. Is zijn ster meer dan waard, want de prijs is een lachertje.

wine-score-star
Wit Mousserend
- Vouvray - Frankrijk
Producent: Denis Meunier chenin blanc >
12,5%
droog
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 14.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Vouvray - Frankrijk
Producent: Denis Meunier
chenin blanc >
12,5%
droog
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.