Domaine de la Cotelleraie Pigeur Fou - De Grote Hamersma

Domaine de la Cotelleraie

Pigeur Fou 2020
Geproefd op 1 juni 2022

Er wordt verteld dat saint-nicolas-de-bourgueil alleen maar een eigen appellation heeft omdat een burgemeester ooit goed bevriend was met de hoogmogende heren in Parijs. Goedbeschouwd was éen appellation, bourgueil, wel zo overzichtelijk geweest.

De verschillen van wijnboer tot wijnboer zijn vaak groter dn die tussen bourgueil en saint-nicolas. En zelfs de wijnen van éen en dezelfde wijnboer kunnen behoorlijk verschillen. Zo is deze een stuk intenser en geconcentreerder dan de andere saint-nicolas van Domaine de la Cotelleraie.

Intenser, maar niet zwaarwichtig of moeilijkdoenerig. Dit is gelukkig niet zo’n cuvée met pretentie die probeert Californische cabernet-met-hout te evenaren. 

Integendeel: een oprechte, heel natuurlijke spatzuivere loirewijn barstensvol karakter. Fijn rood fruit, met een knoestige inborst. En een afdronk om heel te kunnen peinzen over de verdiensten van pret met diepgang.

wine-score-star
Rood
- Saint-Nicolas-de-Bourgueil - Frankrijk
Producent: Domaine de la Cotelleraie cabernet franc >
12,5%
licht
Biologisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 15.50
wine-score-star
Rood
- Saint-Nicolas-de-Bourgueil - Frankrijk
Producent: Domaine de la Cotelleraie
cabernet franc >
12,5%
licht
Biologisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 15.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.