Domaine de Baccari Blanc de Baccari - De Grote Hamersma

Domaine de Baccari

Blanc de Baccari 2021
Geproefd op 6 juni 2022

Kijk nou toch: een heuse ouderwetse VDQS! een vin de qualité supérieure, net zoals die je lang geleden in Frankrijk had. VDQS was de rang net onder AOC, appellation d’origine contrôlée, maar ver verheven boven de land- en tafelwijnen. Je vond ze veel in Zuid-Frankrijk.

En ook verder doet deze wijn denken aan Zuid-Frankrijk. Niet het Zuid-Frankrijk van VDQS-tijden, toen het wit aldaar vaak wat moeizaam smaakte, maar het Zuid-Frankrijk van nu, met zonnige, kruidige witte wijnen die gezien mogen worden, maar helaas nog vaak onopgemerkt blijven.

Druiven hier zijn ten eerste de sauvignon, waardoor de gedachten richting sancerre of Nieuw-Zeeland gaan, maar de andere druif van het duo is de vermentino, die in Zuid-Frankrijk rolle wordt genoemd. Duidelijk aanwezig met z’n zonnige kruidige geuren, een vleug munt, en vriendelijke zachtheid.

Ouderwetse klasse in een modern jasje.

wine-score-star
Wit
- Maghreb - Marokko
Producent: Domaine de Baccari sauvignon blanc >vermentino >
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 19.75
wine-score-star
Wit
- Maghreb - Marokko
Producent: Domaine de Baccari
sauvignon blanc >vermentino >
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 19.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.