Domäne Wachau Grüner Veltliner ‘Weissenkirchen, Smaragd’ - De Grote Hamersma

Domäne Wachau

Grüner Veltliner 'Weissenkirchen, Smaragd' 2020
Geproefd op 12 juni 2022

De mooie en hardwerkende coöperatie Domäne Wachau levert een hele reeks aan wijnen. Van instapmodel tot diverse cru’s, zoals ze in Frankrijk zouden zeggen. 

Dit is wat de Fransen een village noemen.Dat ‘Weissenkirchen’ op het etiket wil zeggen dat de druiven voor deze wijn komen niet zomaar overal uit de streek vandaan, maar van wijngaarden rond het dorpje Weissenkirchen. Een dorpswijn dus. Een villagewijn noemen. 

En u weet, het begint in een appellation met wijn die overal uit het wijngebied in kwestie, de appellation, mag komen, en daarbinnen zijn bijzonderder stukjes die gunstig gelegen zijn en waar betere wijn gemaakt kan worden, als de wijnboer z’n best doet.

En dat doen ze hier, bij coöperatie Domäne Wachau. Duidelijk meer dan zomaar een goede veltliner. Dieper, breder, complexer. Van alles wat meer, en in de goede zin. Het blijft, ondanks veel van alles, een mooi slanke, opgewekte grüner veltliner. Rijk en romig, toch goed droog. Doet denken aan bergbeekjes, bloesem, druiven met de dauw erop…

wine-score-star
Wit
- Wachau - Oostenrijk
Producent: Domäne Wachau grüner veltliner >
13%
medium
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.59
wine-score-star
Wit
- Wachau - Oostenrijk
Producent: Domäne Wachau
grüner veltliner >
13%
medium
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.59
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.