Domaine Pinchinat - De Grote Hamersma

Domaine Pinchinat

2022
Geproefd op 5 mei 2023

Op zomerswarme dagen drinkt men, al naar de tijdgeest waait, droefgeestig boerend prosecco, nipt zielstevreden zachtfruitige weissburgunder of bloesemgeurige grüner veltliner, gelukkig steeds vaker gekoeld licht rood en verder fantasieloos een rosé’tje. 

Er is wel eens gezegd dat rosé wijn is voor mensen die niet kiezen kunnen tussen rood en wit, maar gelukkig is er ook echte rosé. Rosé met karakter.

Al te vaak blijkt de als teer besnaard aangeprezen Zuid-Franse roze lellebel een bloedarmoedig bleekneusje met een bouquet van lauwe limonade. Deze echter verheugt het hart. Biologische verbouwde fruitige grenache, peperige syrah, soepele cinsault en zelfs wat deftige mourvèdre, plus een piets van bordeauxdruif cabernet sauvignon voor extra distinctie en de wufte kruidige witte druif rolle werken eendrachtig samen tot een rosé om eerbiedig u tegen te zeggen. En ook de 2022 oogst ontvouwt zich volledig naar wens. Op dit prijsniveau een van de betere provencerosés. 

wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Domaine Pinchinat cabernet sauvignon >cinsault >grenache >mourvèdre >rolle >syrah >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 11.50
wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Domaine Pinchinat
cabernet sauvignon >cinsault >grenache >mourvèdre >rolle >syrah >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 11.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.