Schwedhelm Grauburgunder trocken - De Grote Hamersma

Schwedhelm

Grauburgunder trocken 2021
Geproefd op 4 juli 2022

Naam die tot associaties leidt met motorclubs waarvan de leden  'de vrijheid' opzoeken door op zonnige zondagen met zijn allen over dijken en B-wegen te sturen. 

'Born to be wild'.  

Enfin, dan de zweethelm af om op het terras van een uitspanning een verkoelende versnapering te nemen. Nee, alcoholvrij, dat spreekt. Zodoende kan er geen sprake zijn van een fijn koel glas buitengewoon fraaie grauburgunder zoals deze. (En, wat?! Klopt dat prijskaartje wel?!)

Spicy, zesty, snel opschakelend naar - om maar een beetje in de motorbeeldspraak te blijven - koele peer, vieve perzik, krakende appel en wat joelende citrus in de zijspan. Smaakt naar meer. Komt mooi uit. Schwedhelm maakt ook fijne riesling. Reden om de club eens een uitstapje te laten maken naar de Pfalz. Maar misschien begint het wel eerst met inlezen: bij Schwedhelm en hun Zellertal riesling. 

wine-score-star
Wit
- Pfalz - Duitsland
Producent: Schwedhelm grauburgunder >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 9.95
wine-score-star
Wit
- Pfalz - Duitsland
Producent: Schwedhelm
grauburgunder >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.