Portugese blend waarin antão vaz, alvarinho en viosinho schitteren. Antão vaz is de lokale specialiteit in Alentejo. Alvarinho kennen we beter onder zijn Spaanse alias albariño en viosinho wordt ook wel de Portugese sauvignon blanc genoemd. Dan weet je een beetje wat je te wachten staat.
Fris, aromatisch en toch op en top wijn. Dit is het instapniveau van de biolijn van Esporão. Het wit dat wordt gemaakt van zelf verbouwde biologisch gecertificeerde druiven.
Wordt gevinifieerd in cementen tanks. Krijgt van wijnmaker João Ramos vier maanden rijping sur lie. En dat doet 'm goed. Maakt deze Colheita (letterlijk 'oogst') mooi rond.
Geeft rijkdom met frisheid, ondanks (of misschien juist wel door) dat de blend aromatische componenten bevat. Met abrikozen, sinaasappelschil en de schittering van een ster. Dat zijn ze bij Esporão overigens wel gewend. Hun restaurant op het eigen domein werd eerder ook al bekroond, maar dan door Michelin.
Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Biowijnclub , The Wine Spot , Vinostoria