Esporão Reserva Red - De Grote Hamersma

Esporão

Reserva Red 2019
Geproefd op 4 juli 2022

Serieuze eetwijn met diepte, donkerte en rijke rijpheid. Blinkt overigens nog wel uit in sappigheid en frisheid. Dan praten we ook wel over gedistingeerde kracht. 

Cassis, pikzwarte bramen, purpere kersen en juicy pruimen. En dankzij twaalf maanden opvoeding op Amerikaans en Frans eiken ontdek je Justus van Maurik-sigarenkistjes, compleet met cederhouten aansteekstokjes, door de lengte opengesneden vanillestokjes en een zojuist omgezaagde eikenhouten stam. 

Kan wel een entrecote of tournedos hebben. Medium-rare graag. Want ook daarin is de sappigheid van belang. Deze Reserva laat überhaupt geen droogte achter, terwijl dat toch een groot probleem is in Alentejo. 

Efficiënt omgaan met water, oogstrendementen beperken en stuwdammen bouwen in de omgeving lijken te helpen. Maar misschien heeft Louis van Gaal daar nog wel meer passende oplossingen voor. Lees er meer over bij de witte Reserva van Esporão.

wine-score-star
Rood
- Alentejo - Portugal
Producent: Esporão alicante bouschet >aragonez >cabernet sauvignon >trincadeira >
14,5%
vol
Biologisch
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
La Bodega 87 € 17.95
Wijnpand Cronje € 17.95
Voordeelwijnen € 17.95
wine-score-star
Rood
- Alentejo - Portugal
Producent: Esporão
alicante bouschet >aragonez >cabernet sauvignon >trincadeira >
14,5%
vol
Biologisch
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
La Bodega 87 € 17.95
Wijnpand Cronje € 17.95
Voordeelwijnen € 17.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.