Taméran Marmajuelo - De Grote Hamersma

Taméran

Marmajuelo 2020
Geproefd op 11 juli 2022

Wijn van Jonatan García. We veren op. Want die kennen we al van zijn verbluffende wijnen die hij maakt op Suertes del Marqués op Tenerife. Lees vooral even daar, Dan wijzen wij ondertussen de voetballiefhebbers op de rol van David Silva. Inderdaad die, onder andere van Manchester City tevens kind van Gran Canaria. Ooit dronk hij een glas El Ciruelo 2016 van Suertes del Marqués, raakte onder de indruk, zocht contact met Jonatan en voor ie het goed en wel wist was hij mede-eigenaar van Taméran. 

Met ingang van de jaargang 2020 kunnen we daar de eerste wijnen van proeven. Zoals deze, gemaakt van de lokale marmajuelo. Kenden we die niet al? Jawel, van de wijnen van Suertes del Marqués. Typische druif van de Canarische Eilanden. Kent ook synoniemen als bermejuela, bermejo, bermejudo en vermejuelo voor wie echt zijn huiswerk goed wil doen. Wordt overigens veelal gebruikt om te blenden. Niet omdat ie de klus niet in zijn uppie zou kunnen klaren maar omdat er maar zo verdomd weinig van is. García en Silva wisten tot 3330 flessen te komen en nummertje 858 belandde op de proeftafel van De Grote Hamersma. Het bleek our lucky number. Met de hand geoogst, met alle égards - lees: uiterst voorzichtig - geperst, rijping sur lie, deels op neutraal eiken van 500 liter, deels op foeders van 2500, en ongefilterd op fles gezet. 

Eenmaal uit de fles: fijne rondingen en een een milde molligheid, sinaasappelzest in crème fraîche, notensprinkle, passievrucht en gemberbolus, rozemarijn flirt met tijm, limoenzuren roepen het stel tot de orde. Klinkt als luidkeels en nadrukkelijk, maar luistert, fluistert en is ingetogen. Wij: opgetogen. Prachtig een-tweetje tussen García en Silva. Zie ook hun malvasia, verdello en vijariego blanco. 

wine-score-star
Wit
- Gran Canaria - Spanje
Producent: Taméran marmajuelo >
13%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 34.50
wine-score-star
Wit
- Gran Canaria - Spanje
Producent: Taméran
marmajuelo >
13%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 34.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.