Suertes del Marqués Valle de la Orotava ‘Trenzado’ - De Grote Hamersma

Suertes del Marqués

Valle de la Orotava ‘Trenzado’ 2019
Geproefd op 25 juli 2022

Bijzonder. En dat is het. Geldt al voor het rood uit Valle de la Orotava op Tenerife. Alwaar een jonge wijnmaker doende is die zich het lot heeft aangetrokken van de plaatselijke listán-negrodruif. Nee, sorry, had ik ook nog nooit van gehoord. Jonatan García wel en die nam in 2006 Suertes del Marqués over, een bedrijf dat tot die tijd zijn druiven verkocht in plaats van deze zelf tot wijn te maken. Zonde, meende García, die veel potentie zag in de gemiddeld honderd jaar oude wijnstokken van de listán negro. En die potentie heeft hij goed ingeschat. Zijn rood is geweldig. 

Wit kende ik van de 2013-oogst. Van de listán blanco in dit geval. Aangevuld met nog een handvol specialiteiten. Daarna keek ik uit naar de opvolgende oogstjaren. Thans is daar een verse 2019. Zodoende schrok ik weer niet van een buitengemeen spannende wijn. Heeft de spanning van grote witte rioja plus het aanklampende hout. Rokerigheid, gebrande nootjes, vanille, tijm en rozemarijn optrekkend met witte perzik, gedroogde appel, tikje tropisch, een bittertje uit de lade met marmelade. Ook aanwezig dit oogstjaar: zoete en zoute popcorn en fruit met een bakrandje en tussen fel en zacht manoeuvrerende zuren. 

wine-score-star
Wit
- Tenerife - Spanje
Producent: Suertes del Marqués albillo >gual >listán blanco >marmajuelo >torrontés >
12,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 26.50
wine-score-star
Wit
- Tenerife - Spanje
Producent: Suertes del Marqués
albillo >gual >listán blanco >marmajuelo >torrontés >
12,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 26.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.