Mantlerhof

Grüner Veltliner Ried 'Moosburgerin' 2019
Geproefd op 28 juli 2022

Van dit domein hebben we al eerder kennisgemaakt met een heuse literfles grüner veltliner voor een heerlijke budgetprijs. Bejubeld voor dat geld. 'Een grüner veltliner waardoor je denkt: groot gelijk dat ze ‘m in een literfles doen, en twee liter was nog beter geweest', noteerden we. 

Thans hebben we te maken met Champions League niveau van dezelfde producent, een zogeheten Erste Lage, een duiding die te vergelijken is met het Franse premier cru, plus de toestemming om ook de wijngaard op het etiket te vermelden. In dit geval, Moosburgerin. Pavlov slaat meteen aan en meent dat Samburgerin dan in de nabijheid moet zijn maar daar weten wij verder niets van. Enfin, gastronomische grüner. 

Niet dat nerveuze en oppervlakkige dorstlesgelebber maar een wijn die aandacht verlangt en  coquilles Saint Jacques met kappertjes en citroen. Vanwege een toetsje exotique, lemongrass, een milde romigheid en een fijn aspergebittertje. Hoop te beleven. In het glas. Op het bord. En in de mond. Proef ook hun Ried 'Reisenthal' van de roter veltliner. 


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van De Bruijn Wijnkopers
Wit
Kremstal - Oostenrijk
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 27,50
Wit
Kremstal - Oostenrijk
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 27,50