Baglio Diar Grillo ‘Selene’ - De Grote Hamersma

Baglio Diar

Grillo 'Selene' 2021
Geproefd op 28 juli 2022

Al veel plichtmatige grillo geproefd. Oppervlakkige types. De diepgang van een regenplas op een strak trottoir. Maar ziehier een grillo met vullling. Van een familie die thuis is op het eiland. Afkomstig uit Marsala, de stad waaraan de beroemdste wijn van het eiland zijn naam dankt. De animo daarvoor is echter nogal opgedroogd. IJverige sommeliers willen nog wel eens een nipje schenken in een wijnarrangement om een chocoladedessert of een notentaartje te laten vergezellen. Maar dat is 't dan.

Marsaladruif grillo kreeg omscholingscursus. Naar droog en hedendaags. Deze is cum laude geslaagd. Dankzij niet te rijpe suikermeloen, rozemarijn op abrikoos, het bittertje van sinaasappelschil, een schaduwtje roze peper en wat in de zon luierende limoen. Proef ook hun bijzondere witte zibibbo en de rode nero d'avola. 

wine-score-star
Wit
- Sicilia - Italië
Producent: Baglio Diar grillo >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.95
wine-score-star
Wit
- Sicilia - Italië
Producent: Baglio Diar
grillo >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.