Château Bon Baron rode wijn - De Grote Hamersma

Château Bon Baron

rode wijn 2018
Geproefd op 6 augustus 2022

Château Bon Baron, dat klinkt als een fantasieloos fantasiemerk, maar nee. Dit is niet een obscure budgetlijn van een malafide drankengigant, maar het noeste handwerk van de Nederlandse Jeanette van der Steen, die het dappere plan heeft opgevat om in België wijn te gaan maken.

Daar, met wijngaarden op de heuvels van Wallonië, maakt ze wijn van diverse druiven die gekweekt zijn om de Noordelijke kou te doorstaan, maar ook van Bourgognedruif pinot noir. 

Deze cuvée, eenvoudig en overzichtelijk en zelfs zonder enige hoodletter 'rode wijn' genaamd, heeft een degelijke opvoeding op eikenhouten vaten ondergaan. En dat proef je.

De vaak wat onbesuisde smaken van de nieuwe kruisingen hebben een beschavende werking ondergaan van het eikenhout, en het resultaat is stoer doch vriendelijk. Gespierd en lichtvoetig. 

wine-score-star
Rood
- België - België
Producent: Château Bon Baron
12,5%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Aldi € 9.99
wine-score-star
Rood
- België - België
Producent: Château Bon Baron
12,5%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Aldi € 9.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.