Neleman Bobal ‘Robusta’ - De Grote Hamersma

Neleman

Bobal 'Robusta' 2020
Geproefd op 29 juli 2023

Druif bobal komt al eeuwen voor hier in Valencia en nog wat buurgebieden in Oost-Spanje, en al die tijd heeft niemand ooit een aardig woordje over ‘m gezegd. Vreemd. Want de druif doet het daar goed, onder de hete Spaanse zon.

Maar de wijnboeren misten kennis en kunde, en misten het vermogen, het geld, om te investeren in zorgvuldig wijnmaken. Van bobal werd wijn voor alledag gemaakt. Maar nu er geïnvesteerd kan worden in wijngaardbeheer, kelderapparatuur, kunde, kennis, kan er prachtwijn worden gemaakt van druif bobal.

Meestal levert dat fijn rood op, geurend naar rood fruit en zware shag, maar hier hebben we van doen met een stevig gespierder exemplaar. Single vineyard 'La Cierva'. Donker, ruig, stoer. Geurend naar donker fruit, koffie (robusta, uiteraard), cacao. Spaanse zon, kruiden, specerijen. Warme wijn voor koude dagen. De 2019 die we vorig jaar beoordeelden, vonden we al heel goed. Met dank aan wat extra hulp uit de eikenhouthoek is deze 'verse' 2020 helemaal hartverwarmend.

wine-score-star
Rood
- Valencia - Spanje
Producent: Neleman bobal >
14%
vol
Biologisch
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Neleman € 20.00
wine-score-star
Rood
- Valencia - Spanje
Producent: Neleman
bobal >
14%
vol
Biologisch
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Neleman € 20.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.