Lees meer over dit domein bij de 'gewone' brunello. Dan weet je dat we nu richting iets speciaals gaan. Is een wijn die moeder Giovanna heeft vernoemd naar haar dochter Diletta en die bovendien alleen gemaakt wordt in de beste jaren. In 2016 was dit het geval: hete zomer, koele herfst, kleine hoeveelheden maar een groot succes in heel Toscane.
Afkomstig van de twee mooiste hectaren op het hoogste deel van het domein. Hand geplukt. Strenge selectie daarna. De inzet van autochtone gisten. Na fermentatie lagering op grote foeders (50 hl) van Slavonisch eiken, een soort dat met name in Toscane veel gebruikt wordt.
Buitengewone subtiliteiten vallen ons ten deel. Zweempje eucalyptus en filigrein rozenblaadjes Hoogwaardige zuren. Zuren met balsamico-structuren. Balancerend op voortrollende bitterzoete kersen, kleine pruimen schampend, cassiscraquelé en fijnmazige tannines.
Bepaald niet door een dilettant gemaakt deze A Diletta.
Grote brunello.