Mengoba las Tinajas - De Grote Hamersma

Mengoba

las Tinajas 2017
Geproefd op 20 augustus 2022

Maak kennis met een thrillseeker, Grégory Pérez. Die trof wijngaarden met 70 jaar oude stokken in Espanillo en Quilos, beide in Bierzo. Natuurlijk waren deze eerst in schromelijk verwaarloosde staat. En bovendien op een plek gelegen waar je alleen maar met een fourwheeldrive kon komen. 

Reanimatie vereist. Herstel gewenst. Alles handwerk, vanzelfsprekend. 

Vervolgens het lef hebben om je hard bevochten druiven een half jaar aan tinajas toe te vertrouwen, ingegraven kleicontainers. Lekker ouderwets. Soms klopt dat eerste (‘lekker’). Soms ook zou je de inhoud tot ver in de toekomst onder de grond willen laten. 

Niet iedere godello kan ook tegen zo'n traditionele benadering. En ook niet iedere godellodrinker blieft het resultaat. Voor hen is Pérez’ godello ook niet bedoeld. Niet schrikken van de kleur: een gevalletje verwaarloosde blaasontsteking. Ook de smaak doet even naar adem happen. Maar later smeken de smaakpapillen smakkend om meer. Carambole tussen goudrenet, abrikoos en yuzu. Breed uitwaaierend bittergarnituur van marmelade, amandel, grapefruit en witlof. Zoet- en ziltzucht. Kalkcraquelé. Flirt tussen Loire chenin blanc, Jura chardonnay en manzanilla uit Jerez. Spannend, onalledaags wit van Pérez.  

wine-score-star
Wit
- Bierzo - Spanje
Producent: Mengoba godello >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 43.50
wine-score-star
Wit
- Bierzo - Spanje
Producent: Mengoba
godello >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 43.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.