Edulis de Altanza Reserva - De Grote Hamersma

Edulis de Altanza

Reserva 2015
Geproefd op 24 augustus 2022

Groot domein met 220 hectare wijngaard. Toch bepaald geen massaproduct. Erg goede reserva uit 2015, een jaar dat als 'heel goed' de boeken in is gegaan. En zo gaat deze ook hier de digitale verslaggeving in. Als je een 9 met een Ster eveneens zo mag duiden. 

In ieder geval bevinden we ons in het goede (of beter gezegd: gouden) gezelschap van Decanter waar deze Edulis 'gold' liet noteren tijdens de World Wine Awards, James Suckling 91 punten op zijn scoresheet zette (en op de fles plakte) en het uiterst secure Perswijn 'm rangschikte in de categorie 'goed tot zeer goed'. Waarvan akte. En zodoende een en al loftuitingen vanwege een beheerste presentatie van rijpe frambozen en fluwelen kersen, subtiel sap, opwekkende zuren, lichte specerij, een vanilleflinter en fijnbesnaarde tannines. Balans en beschaving. 

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Edulis de Altanza tempranillo >
14%
vol
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen € 19.45
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Edulis de Altanza
tempranillo >
14%
vol
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen € 19.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.