Weingut Heid Riesling trocken ‘Wein.Gut.Heid’ - De Grote Hamersma

Weingut Heid

Riesling trocken 'Wein.Gut.Heid' 2021
Geproefd op 1 september 2022

Als we dit een instapriesling noemen, een riesling voor beginners, dan klinkt dat onaardig. Alsof we zowel riesling als wijnliefhebber niet serieus nemen. 

Welkomsriesling dan? Kennismakingsriesling? Hoe je ‘m ook noemt, het is een echte, karaktervolle, typisch Duitse riesling, maar niet zo onverbiddelijk, niet zo streng in de leer als sommige. Vandaar dat het een fijne kennismaking is.

Riesling doet wat denken aan sauvignon, qua frisheid, maar is meestal diepgaander. Complexer. Meer geuren en smaken. Geurend naar dauw en druiven, voorjaarsachtig, droog. Met daartussendoor een waaier aan aroma’s, al naar z’n herkomst. Wijn waar je uren van kunt genieten.

Riesling kan echter streng zijn. Statig. Aristocratisch afstandelijk. Zeker in z’n jonge jaren. Hier echter is de kennismaking gemoedelijk. Een riesling om vrienden mee te worden. Voor een vriendenprijs.

wine-score-star
Wit
- Württemberg - Duitsland
Producent: Weingut Heid riesling >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 11.95
wine-score-star
Wit
- Württemberg - Duitsland
Producent: Weingut Heid
riesling >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.