Mezzacorona Merlot ‘Premium Collection’ - De Grote Hamersma

Mezzacorona

Merlot 'Premium Collection' 2021
Geproefd op 3 september 2022

Oaked. Premium Collection. De wijnmaker in het goud op het etiket. Plus de belofte op het backlabel dat merlot zijn ideale terroir heeft gevonden in Trentino. 

In het Franse Pomerol denken ze bij Petrus daar overigens heel anders over. Daar plakken ze ook een heel ander prijskaartje op de fles. Even gekeken wat een enigszins recente oogst van 'de beste wijn ter wereld'  momenteel doet. Voor 4600 eurootjes heb je er eentje uit 2016 te pakken. En wil je er een uit het topjaar 2010 dan moet je toch echt 5195 euro aftikken. 

Enfin, misschien eerst maar even proefdraaien met deze van Jumbo.  Die heeft zich in ieder geval verbeterd ten opzichte van de 2020 oogst die we eerder hebben beoordeeld. Die was kloek, oprecht en van stavast. En ook deze laat niet over zich lopen. Al presenteert ie zich wat verfijnder. Donker pruimengordijn, sappigheid, wat aantrekkelijke laurier en tannines die een stevige hand geven bij het afscheid. Bovendien wat aangename milde zuren en een snufje specerij. 

wine-score-star
Rood
- Trentino - Italië
Producent: Mezzacorona merlot >
13%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 8.49
wine-score-star
Rood
- Trentino - Italië
Producent: Mezzacorona
merlot >
13%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 8.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.