Longaví

Glup! Cinsault 2021
Geproefd op 7 september 2022

Lees meer over Longaví bij hun carignan. En dan verbaas je je niet meer over het feit dat je hier een cinsault aantreft. Maar wees daarna welkom in het zuiden van Chili, in Secano Interior in Itata Valley. Daar kunnen de dagen warm zijn met intens zonlicht en de nachten juist koud. Welbeschouwd is het er ook koeler en natter dan in de rest van het land. 

En laat de cinsault nu juist gedijen in een omgeving met grote temperatuurverschillen. Dan blijft ie fris en fruitig, zachter en ronder. Vooral ook als je 'm na het plukken een plek geeft in cementen tanks om daar spontaan te mogen vergisten, deels met hele, niet gekneusde trossen om het sap tot slot nog een half jaartje foeders te geven. 

Wat levert al die onconventionele inspanningen op? Een rode wijn waar het plezier vanaf spat. Onbekommerd, spontaan. Zacht, rijp rood fruit, zo uit de eigen moestuin. Schoon, doordrinkbaar, gul. Mild zoet, een piepklein zuurtje, een klein opstaand roosterrandje waar de smaakpapillen zich nog even aan kunnen vasthouden voordat ze aan de volgende slok beginnen. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Perfecte Wijn , Boonstra Wijnen
Rood
Itata Valley - Chili
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14,45
Boonstra Wijnen € 14,45
Rood
Itata Valley - Chili
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14,45
Boonstra Wijnen € 14,45