Edulis de Altanza 100% Tempranillo - De Grote Hamersma

Edulis de Altanza

100% Tempranillo 2020
Geproefd op 24 februari 2024

Goeie producent. Met plezier beoordeelden we de reserva en de crianza al. Deze wordt door zijn importeur semi-crianza genoemd. Een kortstondige eikenrust (half jaar op Amerikaans) is ‘m ten deel gevallen. Ondanks het feit dat juist dat type eiken nog wel eens een beetje kokosnoterig wil doorklinken in de wijn, is die exotische touch achterwege gebleven.

Fijn op rood fruit gemaakte rioja met een getemperde alcoholaanwezigheid. Inmiddels is 14,5 procent al geen uitzondering meer in Rioja maar Edulis houdt het hier op een beschaafde 13,5. Zodoende ruim aan voor rijpe kersen, wat bessen, een roosterrandje en fijne zuren. Levendig, interessant en doordrinkbaar. Dat vond de wijnjury van nota bene het Wijncours in Lyon ook: goud viel de de bodega te beurt. En de gewaardeerde collega’s van Perswijn wisten ‘m ook te waarderen: ‘goed tot zeer goed’, luidde hun oordeel. Aldus de verslaggeving wat betreft de eerder beoordeelde 2018 oogst.

Thans: 2020. Het jaar van de uitdagingen. Lichtere, frissere stijl. Maar niet minder.

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Edulis de Altanza tempranillo >
13,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen € 11.95
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Edulis de Altanza
tempranillo >
13,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.