Morandé Cinsault|País - De Grote Hamersma

Morandé

Cinsault|País 2021
Geproefd op 19 november 2022

Chili herontdekt zijn vergeten druiven. Is voor de derde keer in korte tijd dat we de país tegenkomen. Gaan we niet in een grote boog omheen.  Is een druif die zijn oorsprong op de Canarische Eilanden kent. Kwam in de handbagage van de Spaanse missionarissen mee. De kerk kon niet zonder wijn. Inmiddels kunnen er wel steeds minder mensen zonder de kerk maar drinken ze wel nog graag een glaasje. Kan nog steeds van deze país salvaje. Aardt goed zonder geïrrigeerd te hoeven worden. Doet solo een beetje denken aan een funky gamay, een natuur pinot noir. 

Hier trekt ie op met cinsault. Wel alledaags in Zuid-Frankrijk. In Itata is het toch echt een ander verhaal.  Enfin. Drinken maar van deze gelegenheidscombinatie. Valt verre van tegen. Lekker ongepoetst, druistig en wat weerbarstig. Kersen ontmoeten zoethout. Frambozen met een roze pepertje. Pruimen met geroosterde amandeltjes. Tuimelende zuren. De spanning zit er goed op.  Ook spannend: we vonden 'm zomaar bij de Aldi.

wine-score-star
Rood
- Itata Valley - Chili
Producent: Morandé cinsault >país salvaje >
13,5%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Aldi € 5.99
wine-score-star
Rood
- Itata Valley - Chili
Producent: Morandé
cinsault >país salvaje >
13,5%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Aldi € 5.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.