Chateau Amsterdam Chardonnay ‘Fat Lady Sings’ - De Grote Hamersma

Chateau Amsterdam

Chardonnay 'Fat Lady Sings' 2022
Geproefd op 23 januari 2024

Er is ook een The Most Beautiful Girl is omloop, gemaakt van riesling uit de Pfalz. Daarvan vroegen wij ons af hoe zij toch zo slank blijft.

Welaan, in ieder geval door uit de buurt te blijven van deze chardonnay die Chateau Amsterdam betrokken heeft van Hannes Bergdoll uit diezelfde regio. Vervolgens zijn zijn druiven onderworpen aan een interessant eikenexperiment: lagering op Oostenrijks, Hongaars en Duits eiken.

Is een geslaagd uitstapje geworden van de overigens Spaanse wijnmaker van the new kids on the block in Amsterdam-Noord. Vorig oogstjaar leverde associaties op met mollige, vollige, ambitieuze chardonnay uit Mâcon, het zuidelijke deel van Bourgogne.

Met de 2022 heeft The Fat Lady het vizier op het noorden van Bourgogne gericht en denken wij aan Chablis. Slanker, strakker, koeler, intenser en pittiger. Het misstaat haar allemaal niet.

 

Zie ook de overige wijnen van Chateau Amsterdam.

wine-score-star
Wit
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Producent: Chateau Amsterdam chardonnay >
12%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chateau Amsterdam € 20.95
wine-score-star
Wit
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Producent: Chateau Amsterdam
chardonnay >
12%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chateau Amsterdam € 20.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.