Domaine Cazes Domaine du Grand Chêne - De Grote Hamersma

Domaine Cazes

Domaine du Grand Chêne 2022
Geproefd op 16 november 2023

Serieus wit van een serieus werkend domein. Al sinds 1997 biologisch-dynamisch aan de slag. Opmerkelijk genoeg is het bewijs van goed gedrag niet op het etiket terug te vinden. Wel dat er sprake is van een 'eco designed bottle'. Je zou dan denken dat we hier te maken hebben met een fles van wegwaaikwaliteit. Maar nee hoor: zware kwaliteit, dik glas, diepe ziel. Misschien is ie ontworpen op gerecycled papier. Enfin.

In ieder geval zit er een wijn met een groot ego in. Heb ik het dan verkeerd gelezen? Nee. Eco. Het staat er echt. Ondanks de eikendreiging in de naam ('Grand Chêne') is het hout niet nadrukkelijk aanwezig. Als het al gebruikt is. Goede, sappige blanc. Heeft diepte, lengte, schakeringen, dimensies. Schakelt op, schakelt af. Bocht in. Bocht uit. Blijft boeien. Romige frisheid. Gebakken peren van het soort waar je graag mee zit. Witte perzik. Marmelade. Gember. Venkel, anijs, zachte zuren, zweempje rozemarijn. Erg goed weer. Ook de rode is aan te bevelen.

wine-score-star
Wit
- Côtes du Roussillon - Frankrijk
Producent: Domaine Cazes macabeu >marsanne >vermentino >
13%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 15.95
wine-score-star
Wit
- Côtes du Roussillon - Frankrijk
Producent: Domaine Cazes
macabeu >marsanne >vermentino >
13%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.