Domaine des Deux Vallées - De Grote Hamersma

Domaine des Deux Vallées

2020
Geproefd op 5 december 2022

Ooit appelboeren. 'Maar óp een gegeven moment begon het te kriebelen' informeerden Philippe en René Socheleau. 'Ontzettend zelfs' zo vervolgden beide broers. Dan kun je twee dingen doen: krabben of de oorzaak aanpakken. 

Ze hebben het laatste gedaan. De jeuk werd veroorzaakt door het feit dat zij te weten waren gekomen dat zij op de grond die zij bezaten rondom de dorpen St. Aubin, Rochefort, Chaume en Savennières in Anjou beter wijnranken konden aanplanten dan appelbomen. Ideaal terroir voor chenin blanc namelijk. 

En laten we ook eerlijk zijn, wijn is toch ook een stuk interessanter dan Appelsientje? Helemaal als het zo'n goudgerande savennières betreft. Met een vleug van de fijnste perzik, een knipoog van een pronte peer en verleidelijk dansende zuren. Weet je wat? Laten we er een bijzonder sappig, smakelijk en onalledaags kippetje bij eten. 

wine-score-star
Wit
- Savennières - Frankrijk
Producent: Domaine des Deux Vallées chenin blanc >
14%
medium
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 19.99
wine-score-star
Wit
- Savennières - Frankrijk
Producent: Domaine des Deux Vallées
chenin blanc >
14%
medium
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 19.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.